Αναφέρουμε στον τίτλο για «το μυστικό». Λοιπόν, το τι μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε επισκέπτες, να τους αυξήσουμε αλλά και να τους κρατήσουμε δεν είναι μυστικό!

Για να φέρουμε νέους επισκέπτες, τα βήματα είναι πολύ απλά και μετρημένα. Τα αναφέρουμε στο άρθρο μας «Ξεκινάς την παρουσία σου στο internet; Φέρε τους πρώτους επισκέπτες εύκολα και γρήγορα!». Το άρθρο αυτό περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους θα ξεκινήσουμε να έχουμε επισκεψιμότητα στο νέο μας site.

Η συνέχεια και η παραμονή του site μας στο internet είναι θα λέγαμε μία πρόκληση. Και γι’ αυτό όμως υπάρχουν τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να ανέβουμε στην πρώτη σελίδα της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης! Το σύνολο των τεχνικών αυτών είναι γνωστό ως SEO (Search Engine Optimization).

Ας δούμε αναλυτικά όμως τι ενέργειες πρέπει να κάνουμε.

  • Στη συγγραφή των άρθρων και των σελίδων μας είναι σημαντικό να περιέχονται σωστοί τίτλοι, οι αντίστοιχες λέξεις – κλειδιά και οι ετικέτες. Φυσικά το ποιοτικό και πρωτότυπο περιεχόμενο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
  • Σημαντική είναι η ύπαρξη ενός χάρτη ιστοχώρου (sitemap) ο οποίος υποβάλλεται στα Webmasters tools της Google. Έτσι γίνεται crawl στο site μας από ειδικά robots της Google με αποτέλεσμα να «αναγνωρίζονται» όλες οι σελίδες μας και να προβάλλονται όταν οι χρήστες πραγματοποιήσουν αντίστοιχη αναζήτηση.
  • Τα backlinks επίσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτά είναι links από άλλα sites που οδηγούν στο δικό μας. Όσο πιο πολλά είναι, τόσο πιο γρήγορα ανεβαίνουμε στην κατάταξη. Και είναι λογικό, αφού η Google θεωρεί πως για να υπάρχουν τόσα links προς εμάς, το περιεχόμενό μας δεν μπορεί παρά καλό να είναι. Βέβαια, σημαντικό είναι και το page rank (PR) των sites αυτών που οδηγούν σε εμάς. Αυτό είναι ένας αριθμός από 0 έως 10 και υποδηλώνει την ποιότητα ενός site. Όσο πιο υψηλή βαθμολογία του PR, τόσο ποιοτικότερο θεωρείται. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία για κάθε browser τα οποία δείχνουν το PR κάθε σελίδας.
  • Συνεχίζοντας με τα links, σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το λεκτικό κομμάτι. Δηλαδή, η φράση πάνω στην οποία πατάμε θα πρέπει να είναι κατανοητή.

Όλοι οι παραπάνω τρόποι βοηθούν στο να προσελκύσουμε επισκέπτες αλλά και να τους «κρατήσουμε» με το περιεχόμενό μας. Επιπλέον, πάντα μία «καθαρή» κατασκευή ενός site και εύκολη στην πλοήγηση παίζει πρωταρχικό ρόλο όσον αφορά στην επαναλαμβανόμενη επισκεψιμότητα από τους χρήστες. Συνδυάζοντας όλες τις τεχνικές, έχουμε και το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα!

One thought on “Το μυστικό για ένα επιτυχημένο website. Φέρε νέους επισκέπτες και κράτα τους παλιούς

Comments are closed.