Με την κατασκευή οποιουδήποτε ιστοχώρου ή e-shop, είναι πλέον δεδομένο ότι θα έχουμε και τις αντίστοιχες σελίδες μας στα social media, με πιο διαδεδομένη φυσικά αυτή στο facebook. Για μία επιχείρηση είναι πλέον σημαντικά τα social media, καθώς έχει καθιερωθεί οι υποψήφιοι πελάτες να ψάχνουν πολύ σε αυτά πριν καταλήξουν στην αγορά ή την υπηρεσία που θέλουν.

Είναι λοιπόν προφανές ότι όπως ακριβώς προσέχουμε να έχουμε μία ποιοτική παρουσία μέσω του ιστοχώρου μας, έτσι είναι σημαντική η παρουσία αυτή να είναι ποιοτική και στα social media.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το facebook, το πιο διαδεδομένο πλέον μέσο ενημέρωσης των χρηστών όλου του κόσμου.

Μπορεί να μας φαίνεται υπερβολικό, όμως ο τρόπος που κοινοποιούμε στη σελίδα μας στο facebook παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση του κοινού μας.

Υπάρχουν δύο είδη δημοσίευσης: Αυτή του λεκτικού κομματιού που συνοδεύεται από μία φωτογραφία και αυτή του λεκτικού που συνοδεύεται από έναν σύνδεσμο που οδηγεί στο site που θέλουμε.

Παρατηρούμε ότι σε κάθε δημοσίευση αναφέραμε το λεκτικό κομμάτι και το «κάτι» που το συνοδεύει. Ο κορμός λοιπόν της κάθε μίας δημοσίευσης είναι αυτός: Πρώτα γράφουμε κάτι και μετά «δείχνουμε» κάτι.

Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποια case studies προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο που δημοσιεύουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτό το άρθρο μιλάμε για σελίδα στο facebook, και όχι για ομάδα ή προσωπικό προφίλ.

Δημοσίευση με συνοδεία φωτογραφίας

Αυτού του είδους οι δημοσιεύσεις είναι οι πιο “light”, υπό την έννοια ότι ο χρήστης μπορεί να γράψει κάτι που θέλει είτε για να ενημερώσει για κάτι, είτε για να ευχηθεί (π.χ. χρόνια πολλά, καλημέρα, κλπ). Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση δεν ξεχνάμε να εισάγουμε και μία φωτογραφία, διότι ως γνωστόν «μία εικόνα = χίλιες λέξεις»!

Δημοσίευση άρθρου

Στις περιπτώσεις που έχουμε ένα blog ή ένα website με blog, θέλουμε να κοινοποιήσουμε το νέο μας άρθρο στο facebook. Σε αυτήν την περίπτωση, φροντίζουμε να γράφουμε ένα σύντομο κείμενο και αμέσως μετά να επικολλάμε τη διεύθυνση url του συγκεκριμένου άρθρου του ιστοχώρου μας.

Με την επικόλληση, εμφανίζεται η εικόνα που έχουμε βάλει και στο άρθρο. Τότε – προαιρετικά – σβήνουμε  τη διεύθυνση url. Εδώ μπορεί να αντιμετωπίσουμε κάποια μικρά προβλήματα:

  • Δεν εμφανίζεται εικόνα. Αν δεν έχουμε στο άρθρο εικόνα ή δεν εμφανίζεται αυτή που έχουμε, τότε σίγουρα βλέπουμε κάτω από τη δημοσίευση ένα μεγάλο συν (+). Πατώντας το, μπορούμε εμείς να επιλέξουμε την εικόνα που θέλουμε.
  • Εμφανίζονται πολλές εικόνες και θέλουμε μόνο μία. Αν η εικόνα που θέλουμε βρίσκεται στο σύνολο των εικόνων που μα δίνονται, τότε πατάμε (αριστερό κλικ) τις εικόνες που δεν θέλουμε, αποεπιλέγοντάς τις με αυτόν τον τρόπο.
  • Εμφανίζονται πολλές εικόνες και δεν θέλουμε καμία από αυτές. Αν πάλι δεν βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε, αποεπιλέγουμε όλες τις εικόνες που μας προτείνονται και πατάμε το συν (+) για να επιλέξουμε αυτή που εμείς θέλουμε.

Θυμόμαστε ότι μπορούμε να έχουμε περισσότερες από μία φωτογραφίες να εμφανίζονται στη δημοσίευσή μας, και συγκεκριμένα έως πέντε.

Προβολή παρεχόμενων υπηρεσιών

Το facebook μας δίνει τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να παρουσιάσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Για παράδειγμα η WebProject προσφέρει υπηρεσίες κατασκευής ιστοχώρων, κατασκευής e-shop, κατασκευής σελίδων social media, τεχνικής υποστήριξης, επίλυση σφαλμάτων ιστοχώρων, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO), κλπ. Μπορούμε λοιπόν να συνοδέψουμε τη δημοσίευσή μας με αυτές τις υπηρεσίες στη σελίδα μας στο facebook εισάγοντάς τις (με απλό κλικ) μία – μία.

Δημιουργώντας λοιπόν μία δημοσίευση με στόχο να παρουσιάσουμε μία υπηρεσία που προσφέρουμε, μετά από το λεκτικό κομμάτι και τη φωτογραφία ή τη διεύθυνση url, μπορούμε να «συνδέσουμε» και με μία ή περισσότερες προσφερόμενες υπηρεσίες.

 

Συμπερασματικά, οι δημοσιεύσεις στο facebook δεν έχουν καμία δυσκολία. Είναι σημαντικό όπως να γνωρίζουμε και τον τρόπο που θα τις κάνουμε, προκειμένου να προσελκύσουμε το κοινό μας για τον λόγο που εμείς επιθυμούμε!