Στο προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στο On-Page SEO και αναπτύξαμε τις βασικές τεχνικές που ακολουθούμε για τη βελτιστοποίηση ενός ιστοτόπου, «εντός» αυτού. 

Στο σημερινό άρθρο θα αναπτύξουμε τις τεχνικές που ακολουθούμε για να επιτύχουμε το OffPage SEO

Τι είναι το Off-Page SEO; 

Το OffPage SEO αποτελεί το σύνολο των τεχνικών που ακολουθούμε προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε την κατάταξη του ιστοτόπου μας στις μηχανές αναζήτησης, «επεμβαίνοντας» εκτός αυτού. Ουσιαστικά πρόκειται για διαδικτυακές εργασίες, που σε κάποιες περιπτώσεις εξαρτώνται και από τρίτα μέρη. 

Οι βασικότερες τεχνικές για Off-Page SEO 

Παρακάτω θα αναφέρουμε τις κυριότερες τεχνικές Off-Page SEO για τη βελτιστοποίηση ενός ιστοχώρου. 

  1. Backlinks 

Πρόκειται για ενεργούς συνδέσμους που οδηγούν τον χρήστη σε άλλη σελίδα ενός άλλο ιστοτόπου. Στην προκειμένη περίπτωση, χρειαζόμαστε τα backlinks να υπάρχουν σε ιστοτόπους εκτός του δικού μας και τα οποία οδηγούν στον δικό μας. 

Όσο πιο πολλά backlinks οδηγούν σε εμάς, τόσο το καλύτερο είναι. Η Google αναγνωρίζει τις σελίδες μας στις οποίες οδηγούν τα backlinks, τις χαρακτηρίζει δημοφιλείς και ποιοτικές και τις επιβραβεύει, «ανεβάζοντάς» τις ψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών. 

  1. Email marketing 

Παρόλο που θεωρείται ότι το email marketing έχει «πέσει», πολλές φορές καθίσταται ένα χρήσιμο εργαλείο για την επιχείρησή μας. Με το email marketing μπορούμε να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για τα νέα μας, τα νέα προϊόντα μας ή τις υπηρεσίες μας. Επίσης, μπορούμε να ενημερώσουμε για προσφορές ή εκπτωτικές τιμές. 

Αυτή η τεχνική συνδέεται άμεσα με το SEO, αφού μέσω των emails που στέλνονται, οι χρήστες θα δείξουν το ενδιαφέρον τους με την επίσκεψή τους στο site μας. Έτσι, η Google θα εντοπίσει το ενδιαφέρον γύρω από τον ιστότοπό μας και θα τον «ανεβάσει». 

  1. Social media marketing 

Μία τεχνική άκρως διαδεδομένη πλέον. Μοιραζόμαστε τα νέα μας με τον κόσμο μέσω των social media. Είναι ένας τρόπος άμεσης διάδοσης, με άμεση ανταπόκριση. Δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο εταιρικό προφίλ, ώστε να αποκτήσουμε πολλούς και ενεργούς ακόλουθους, οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μας. Επιλέγουμε τα κατάλληλα μέσα, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής μας. Για παράδειγμα, αν προβάλλουμε προϊόντα βγάζοντας δικές μας φωτογραφίες, επιλέγουμε το Instagram και το facebook.  

Για να αυξήσουμε το κοινό μας με γρήγορους ρυθμούς, μπορούμε να επενδύσουμε λίγα χρήματα και να δημιουργήσουμε σχετικές διαφημιστικές καμπάνιες. Διαφορετικά, υπάρχουν και τρόποι να διαφημιστούμε χωρίς κόστος

  1. Guest Blogging 

Το guest blogging συνδέεται άμεσα με τα backlinks. Τι είναι όμως; 

Το guest blogging στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται στη συγγραφή άρθρων από εμάς και τη διάθεσή τους σε ξένα sites. Αυτό ωφελεί στο γεγονός ότι στο τέλος κάθε άρθρου μας, αναφέρουμε την πηγή ή μία διεύθυνση url, η οποία οδηγεί (με backlink) στο site μας. Έτσι – δημιουργώντας δηλαδή backlinks – ευνοούμε και πάλι το SEO, άρα την κατάταξή μας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. 

Συμπερασματικά, το OffPage SEO είναι εξίσου σημαντικό με το OnPage SEO όσον αφορά τη βελτιστοποίηση του ιστοτόπου μας. Οι παραπάνω τεχνικές αποτελούν κάποιες από τις βασικές, προκειμένου να επιτύχουμε υψηλή κατάταξη του ιστοτόπου μας στις μηχανές αναζήτησης.  

Δεν ξεχνάμε, πως για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χρειάζεται συνδυασμός πολλών τεχνικών, αρκετή δουλειά, χρόνος και υπομονή! 

Η WebProject βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας προσφέρει λύσεις, αλλά και για να σας λύσει τα χέρια!