Η παρουσία μίας επιχείρησης στο Internet είναι πλέον απαραίτητη, καθώς ο καταναλωτής πρώτα στρέφεται εκεί προκειμένου να βρει ένα προϊόν ή να λύσει κάποιο πρόβλημά του. Και έτσι, κατασκευάζουμε ένα site. Και τελειώσαμε τη δουλειά; Όχι! Μόλις ξεκινήσαμε!

Καλή η κατασκευή και απαραίτητη, αλλά ο πρωταρχικός σκοπός μας είναι να προσελκύσουμε τον κόσμο. Και αυτό δεν γίνεται με την κατασκευή, αλλά με τις ενέργειές μας μετά από αυτήν!

Μπαίνοντας λοιπόν στον κόσμο του internet, κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Μερικοί αποδοτικοί τρόποι αναφέρονται παρακάτω:

  • Στέλνουμε ενημερωτικό email στις επαφές μας και τους υποψήφιους πελάτες μας.
  • Στέλνουμε μαζικό sms.
  • Διαφημιζόμαστε μέσω της Google. Εδώ χρησιμοποιούμε το Google AdWords για να δημιουργήσουμε μία διαφημιστική καμπάνια, με το κόστος που εμείς επιλέγουμε. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται στις σελίδες αναζήτησης στο επάνω πλαϊνό ή κάτω μέρος. Θυμόμαστε παρόλα αυτά ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για τη συχνή προβολή μας. Επομένως έχουμε κατά νου ότι όσο περισσότερα χρήματα επενδύουμε, τόσο συχνότερα να εμφανιζόμαστε στους χώρους διαφήμισης.
  • Διαφημιζόμαστε μέσω των social media. Το κύριο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που φροντίζουμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το facebook. Δημιουργούμε διαφημιστικές καμπάνιες επενδύοντας το ποσό που επιθυμούμε και χρησιμοποιώντας φίλτρα όπως η ηλικία, ο τόπος διαμονής, το φύλο ή και τα ενδιαφέροντα των υποψήφιων πελατών. Έτσι, οι διαφημίσεις μας είναι στοχευμένες και εμφανίζονται πιο συχνά στο αντίστοιχο κοινό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
  • Εισάγουμε το site μας στα Webmasters tools. Με λίγες μόνο κινήσεις, όπως εισάγοντας λέξεις – κλειδιά ή υποβάλλοντας το sitemap του δικτυακού μας τόπου, συμβάλλουμε στο να ανέβουμε στην κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Συμπεραίνουμε πως για να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του δικτυακού μας τόπου, έχουμε συγκεκριμένα και στοχευμένα βήματα να κάνουμε. Αν ο χρόνος μας είναι περιορισμένος για να κάνουμε τις ενέργειες που προαναφέρθηκαν, μπορούμε να εμπιστευτούμε τους ειδικούς, ώστε να είμαστε σίγουροι για τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

One thought on “Ξεκινάς την παρουσία σου στο internet; Φέρε τους πρώτους επισκέπτες εύκολα και γρήγορα!

Comments are closed.